gordion yaylı dörtlüsü

gordion yaylı dörtlüsü
gordion yaylı dörtlüsü - deniz dilan gözoğlu, ezgi ergin, derya dilay akar ve doğuş ergin

en genç oda orkestramız gordion oda orkestrası hakkında yapmış olduğum paylaşımda, gordion yaylı dörtlüsü'nün de orkestra bünyesinde kurulduğundan bahsetmiştim... dörtlü; ilk konserini 2022 yılı sonlarında vermişti, ikinci konserini de 22 ocak 2023 tarihinde cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası ada mavi salon'da verecek...

cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası sanatçıları deniz dilan gözoğlu (keman), ezgi ergin (keman), derya dilay akar (viyola) ve doğuş ergin (viyolonsel) tarafından kurulan gordion string quartet tarafından seslendirilecek eserler ise; handel suit no.7 pasakalya, j. s. bach füg sanatı contrapunctus (1-4), mozart string quartet no.4 ve schubert string quartet no.7...

deniz dilan gözoğlu

06.10.1992 tarihinde ankara`da doğdu. 2003 yılında hacettepe üniversitesi ankara devlet konservatuvarı`nın sınavlarına girerek,yaylı çalgılar anasanat dalı /keman sanat dalı bölümünü kazandı ve prof.k.murat tamer ile çalışmalarına başladı. lise yıllarında ilya sirotin yönetimindeki hacettepe gençlik senfoni orkestrası`nda konzertmeister olarak görev aldı ve liseyi birincilikle bitirdi. 2010 yılında lisans eğitimine başlamasıyla birlikte prof.erol erdinç yönetimindeki hacettepe üniversitesi senfoni orkestrası`na dahil oldu. 2010-2014 yılları arasında cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası, bursa bölge devlet senfoni orkestrası, bilkent gençlik senfoni orkestrası, ankara gençlik senfoni orkestrası, türksoy oda orkestrası gibi orkestralara misafir sanatçı olarak katıldı.hacettepe üniversitesi senfoni orkestrası ile macaristan,polonya ve rusya turnelerine katıldı. 2012 yılında, edirne mimar sinan rotary kulübü`nün düzenlediği “15.genç müzisyenler oda müziği yarışması”na grubuyla katılarak “mansiyon”ödülü kazandı. 2013 yılında prof.burak tüzün ile orkestra şefliği çalışmalarına başladı.2014 yılında “okul ikincisi ve yüksek şeref öğrencisi" olarak prof.k.murat tamer`in keman sınıfından mezun oldu. 02-08 şubat 2015 tarihleri arasında bilkent müzik ve sahne sanatları fakültesinde düzenlenen "bilkent keman günleri" adlı masterclass`ta; alexander vinnitski ve özcan ulucan`ın ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı. italyan şef giorgio proietti ve estonyalı şef toomas vavilov ile orkestra şefliği çalıştı. 2015 yılında “ kktc cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası” nın açmış olduğu ilk sınavı birincilikle kazanarak burada çalışmaya başladı. “h.ü.a.d.k. keman sanat dalı”nda; prof.ildiko moog ile başladığı yüksek lisans eğitimini, d.e.ü. devlet konservatuvarı’nda doç. dr. onur nurcan danışmanlığında yazmış olduğu tez ile bitirip, başarıyla tamamlamıştır. sanatçı, eylül 2020 itibariyle kktc'den ülkesine kesin olarak dönüş yapmıştır. 2021 yılında cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası'nın sınavını kazanarak keman sanatçısı olarak çalışmaya başlamıştır ve halen görevini sürdürmektedir.

ezgi ergin

ankara doğumlu kemancı, piyanist ve besteci olan ezgi ergin, bilkent üniversitesi müzik ve sahne sanatları fakültesi’nde keman eğitimi boyunca mikhail mahmudov, elena postnova ve prof. sarvar ganiev ile çalıştı. tuncay yılmaz, prof. joshua epstein, ellen jewet, özcan ulucan ve esen kıvrak gibi önemli kemancıların masterclass çalışmalarına aktif olarak katıldı. oktay dalaysel ve davud aliyev ile birkaç kere çalıştı. keman eğitiminin yanında yardımcı meslek olarak nigar ethem’den iki sene piyano eğitimi aldı. bilkent gençlik senfoni orkestrası, ulusal gençlik senfoni orkestrası ve jungenç filarmoni orkestrası’yla çalıştı. bilkent konser salonu, a. adnan saygun konser salonu, merkez bankası, o.d.t.u, ankara üniversitesi ahmet taner kışlalı salonu, hacettepe konservatuarı konser salonu, izmir sanat, bülent ecevit kültür merkezi ve ankara üniversitesi devlet konservatuarı konser salonu’nda solo keman olarak resital veya oda müziği alanında çeşitli konserler verdi. jungenç filarmoni orkestrası’nın berlin almanya turnesine katılarak “konzerthaus am gendarmenmarkt” salonunda “young euro classic – european music summer” festivali’nde çaldı. 2009 yılında ankara devlet opera ve balesi orkestrası’nı sözleşmeli sanatçı olarak kazandı. samsun devlet opera ve balesi orkestrası ve antalya devlet opera ve balesi orkestrası’nda görev aldı. ankara devlet opera ve balesi orkestrası’nın yurt içi ve yurt dışı festivallerine katılarak aspendos, istanbul, bursa, gölcük, mardin, gaziantep, efes, izmir, saaremaa estonya, pekin çin ve moskova rusya bolşoy tiyatrosu’nda çaldı. 2009 yılından beri ankara devlet opera ve balesi orkestrası’nın elemanı olarak çalışmalarına devam etmekte olan ezgi ergin, yurt içi ve yurt dışında konserlere ve festivallere katılıp sanat hayatını sürdürmektedir. solo kemancılığının yanında da oda müziği çalışmalarını gordion string quartet grubu ile sürdürmektedir.


derya dilay akar

10.03.1995 tarihinde ankara'da doğdu. 2006 yılında hacettepe üniversitesi ankara devlet konservatuvarı'nın sınavlarına girdi ve yaylı çalgılar anasanat dalı / viyola sanat dalını kazanarak prof. betil başeğmezler ile çalışmalarına başladı. tatjana masurenko'nun masterclass çalışmalarına aktif olarak katıldı. 2008-2009 yıllarında ilya sirotin yönetimindeki hacettepe gençlik senfoni orkestrasına takviye olarak katıldı ve lise devresine başlamasıyla birlikte orkestranın viyola grup şefliği görevini üstlendi. italyan viyolacı marco misciagna'nın masterclass çalışmalarına aktif olarak katıldı. 2011 yılında prof.rengim gökmen yönetimindeki doğuş çocuk senfoni orkestrası'nı kazandı ve üçüncü senesinde grup şefi olarak bu orkestradaki eğitimini tamamladı.2013 yılında gönüllü olarak oluşturulan hitit filarmoni orkestrası eşliğinde "f.a.hoffmeister viyola konçertosu"nu seslendirdi. 2010-2014 yıllarında bilkent gençlik senfoni orkestrası, ankara gençlik senfoni orkestrası, türk-alman-fransız orkestrasına devamlı olarak katılma şansı buldu. 2014 yılında lisans devresine başlamasıyla birlikte doç.burak tüzün yönetimindeki hacettepe üniversitesi senfoni orkestrasına dahil oldu ve sürekli olarak konserlerde bulundu. cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasına misafir sanatçı olarak katıldı. 2017 yılında öğr.gör.murat cangal'ın viyola sınıfından "yüksek şeref öğrencisi" olarak mezun oldu. genç sanatçı 2016-2020 yıllarında bursa bölge devlet senfoni orkestrası, antalya devlet senfoni orkestrası, çukurova devlet senfoni orkestrası, kktc cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası, eskişehir büyükşehir belediyesi senfoni orkestrası vs. misafir sanatçı olarak katılmıştır.2021 yılında cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası'nın açmış olduğu sınavı kazanarak halen orkestranin viyola sanatçısı olarak görevini sürdürmektedir.


doğuş ergin

2003 yılında bilkent üniversitesi müzik hazırlık okulu'nun viyolonsel bölümünü kazanarak ilk yıl marina rahmatullayeva, ardından gara aliyev ile çalıştı. 2012’den itibaren 6 yıl boyunca almanya’nın devlet bursu olan daad bursunu kazanan doğuş ergin köln müzik yüksek okulu'nda prof. claus kanngiesser ile, ardından saarbrücken müzik yüksek okulu'nda prof. gustav rivinius ile çalışarak lisansını ve yüksek lisansını bitirdi. scuola di musica di fiesole’de natalia gutman’ın ve italya’da accademia di perosi’de prof. robert cohen’in ustalık sınıfında burslu olarak 4 yıl eğitim aldı. avusturya'da liezen uluslararası viyolonsel yarışması’nda ikincilik ödülü, hırvatistan'da 8. antonio janigro uluslararası viyolonsel yarışması’nda üçüncülük ödülü, mersin’de ulusal viyolonsel yarışması’nda birincilik ödülü kazandı. 2007'de, ilk solo orkestralı konserini bilkent senfoni orkestrası'yla gerçekleştiren doğuş ergin, ayrıca harika çocuklar konseri’nde, eskişehir büyükşehir belediye senfoni orkestrası'yla ve “genç kuşak solistleri”ne davet edilerek bursa senfoni orkestrası ile birlikte konser verdi. antalya devlet senfoni orkestrası ile atatürk’ü anma konseri’ne davet edilerek konser verdi. ayrıca izmir devlet senfoni orkestrası, bilkent gençlik senfoni orkestrası, mersin üniversitesi akademi orkestrası, cervo akademi oda orkestrası ve şef ıan fountain, artun hoinic, stanislav ushev, naci özgüç, ışın metin, oğuzhan kavruk, ali hoca, ender sakpınar ile birlikte konserler verdi. fethiye benyamin sönmez ıı. klasik müzik festivali’nde “genç solistler” adıyla festivalin açılış konserinde çaldı. 2011 ve 2016 yılında almanya'da bonn beethoven festivali kapsamında konserler verdi. bunun dışında türkiye'nin bir çok ilinde konserlerine başarıyla devam eden genç sanatçı, almanya'da aldığı eğitim sonrasında, 2020 yılında cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası’nın açtığı sınavı kazanarak çello sanatçısı olarak görevini sürdürmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar